Officieel: Aston Martin Vulcan

Officieel: Aston Martin VulcanMet deze Vulcan heeft Aston Martin een antwoord klaar voor de Ferrari LaFerrari FXX K en McLaren P1 GTR!

Na de geheimzinnige soundclip en een vage video-teaser achtte Aston Martin vandaag de tijd rijp om naar buiten te komen met hun Vulcan hypercar. Zoals de lichtblauwe vermoedens alreeds insinueerden, straalt deze track only racecar een behoorlijk agressief sfeertje uit. Voornamelijk de scherpe lijnen, grote grille en reusachtige spoiler achterop doen hun ding vol overtuiging. Binnenin neigt het geheel zelfs naar een conceptmodel! Slechts 24 exemplaren zal Aston Martin van deze Vulcan – met de hand – bouwen. In ruil voor een stevig prijskaartje word je wel door de Britten uit Gaydon tot volwaardig racepiloot opgeleid.

De kracht wordt voorzien door een kolossale 7.0-liter V12 die meer dan 800 pk weet te genereren, voor de transmissie rekenen ze op een zestraps sequentiële versnellingsbak. Verdere prestatiecijfers zijn nog een goed bewaard geheim, al zouden ze wel in de lijn liggen met de andere GTE racebolides die onder meer deelnemen aan het FIA World Endurance Championship.

Update: de richtprijs zou rond de 2,8 miljoen dollar liggen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...