Officieel: Aston Martin Vantage GT3 [600 pk]

Officieel: Aston Martin Vantage GT3 [600 pk]Howlapowla, met deze brutale Aston Martin Vantage GT3 sluiten we de huidige generatie waardig af!

Na een stevige carrière neemt Aston Martin afscheid van de Vantage familie die zowel met een V8 als V12 beschikbaar was en dat zowel als Coupé en Roadster. Het afscheidsmodel wordt een GT3 uitvoering die toch de openbare weg op mag, desondanks zal de focus toch liggen op het circuitgebeuren. Slechts 100 exemplaren zullen gebouwd worden, allemaal gepersonaliseerd door de eigen Aston Martin by Q divisie. De eerste leveringen zullen in het derde kwartaal van 2015 plaatsvinden.

Motorisch werd de 6.0-liter V12 opgevoerd tot maar liefst 600 pk, ook werd er 100 kilogram overtollig gewicht geschrapt zodat deze Vantage GT3 aftikt op slechts 1.565 kg. Voor een handbak moet je terecht bij de Vantage SP10 of N430, deze circuitracer komt met een gerobotiseerde automaat. De spoorbreedte nam zowel voor- als achteraan wat toe wat de stabiliteit ten goede zou komen, een stoere spoiler achteraan zorgt voor downforce! Standaard komt deze Brit al behoorlijk hardcore voor de dag, indien je wenst (en wilt bijbetalen) kan je nog verder gaan met een polycarbonaat achterruit of koolstofvezel dak. Binnenin krijg je mooie sportzetels, hopen alcantara en koolstofvezel, contrasterende stitching en een resem GT3 badges.

Op het komende Autosalon van Genève zullen we voor het eerst oog-in-oog staan met de Aston Martin Vantage GT3 die gezelschap krijgt van de Vulcan, een trackonly hypercar!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...