Video: Ferrari F12 Berlinetta Tour de France 64

Video: Ferrari F12 Berlinetta Tour de France 64Deze unieke Ferrari F12 Berlinetta toont niet enkel het kunnen van de Tailor Made afdeling, het is ook een hommage aan het Belgische raceverleden!

Met een bestelbon voor een F12 Berlinetta – officieel zonder spatie en kleine b – kan je niet echt veel kwaad doen, al kan je nog behoorlijk ver gaan inzake personalisatie. De 6.3-liter V12 zal steevast 730 pk en 690 Nm leveren, maar qua uiterlijk en interieurafwerking krijg je wel behoorlijke vrijheid bij de Tailor Made divisie. Als je het kan betalen, natuurlijk. Deze F12 Berlinetta Tour de France 64 is daarvan een mooi voorbeeld, de connaisseur had hem ongetwijfeld al gezien op het Autosalon van Brussel tijdens het Dreamcar weekend.

Op vraag van Francorchamps Motors, een van de vele Ferrari verkooppunten in Belgie, zag de F12 Berlinetta TdF ’64 het levenslicht. In 1964 behaalde het lokale raceteam namelijk een prestigieuze overwinning in de Tour de France (voor auto’s, nvdr) met een peperdure 250 GTO. Zowel voor het interieur als exterieur probeerde Ferrari de gelijkenissen voldoende door te trekken, de historische horizontale gele streep is vandaag de dag beschikbaar op elk model uit Maranello. Met een vanafprijs van €400.000 is kans dat je een dergelijke F12 TdF ’64 in het verkeer zal tegenkomen behoorlijk klein, tenzij je frequent nabij de Brusselsesteenweg 54 in Waterloo vertoeft!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...