Officieel: Porsche 911 Targa 4 GTS

Officieel: Porsche 911 Targa 4 GTSDit jaar viert de 911 Targa zijn 50ste verjaardag, reden temeer voor Porsche om met een 991 Targa 4 GTS naar buiten te komen!

Met de laatste generatie 911 Targa grijpt Porsche terug naar de oldschool cabriobouw, de vorige generatie997 voor de connaisseurs – was eerder een veredelde cabrio met een glazen schuifdak. Momenteel kan je enkel opteren voor de 991 Targa 4 of Targa 4S, steeds gekoppeld aan vierwielaandrijving. Net zoals bij de reguliere 991 Carrera balanceert de Grand Touring Sport uitvoering op een unieke manier tussen sportiviteit en comfort, ideaal voor de vlotte(re) zondagse ritjes over bochtenrijke bergpassen. Of we hiermee een complete Targa-familie hebben bereikt is echter niet zeker, in de wandelgangen spreekt men immers over een 991 Targa Turbo!

Visueel is de Porsche 991 Targa 4 GTS herkenbaar aan een sportieve bumperset, gekleurde bi-Xenon verlichting vooraan, dikke “billen” achteraan, meer aerodynamische zijspiegels en glossy 20″ lichtmetaal. Auditief krijg je een nog aangenamere klank dankzij de sportuitlaat! Natuurlijk kan je met de uitgebreide catalogus een persoonlijke configuratie maken. Het interieur bleef grotendeels gespaard van ingrijpende wijzigingen, op de eerste reeks foto’s bemerken we een grote hoeveel Alcantara, contrasterende stiksels en sportzetels.

Op motorisch vlak blijft de 3.8-liter flat-six boxermotor de grote kunstenaar, maar liefst 430 pk en 440 Nm wordt er voorzien. Dankzij de vierwielaandrijving heb je een snelle 0-100 km/u tijd (4,3 seconden) terwijl de topsnelheid (300 km/u) ook voldoende is om mee uit te pakken op café. Naast de iets krachtigere motor (30 pk tov de Targa 4S) krijg je bovendien het PASM-chassis standaard en ook het Sport Chrono Package.

Je favoriete Porsche verdeelpunt neemt je order voor deze lifestyle cruiser met veel plezier op, de eerste leveringen zouden nog voor de zomervakantie moeten plaatsvinden. Prijsmatig verwachten we een richtprijs van ongeveer €140.000, voor de 991 Targa (4)S betaal je respectievelijk €112.000 of €127.000!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...