Autosalon Brussel 2015: Nissan Line-up

Nissan Autosalon Brussel 2015
Nissan brengt een groot deel van het gamma mee naar Brussel.

Bij Nissan in Paleis 7 vinden jullie dit jaar natuurlijk de harde Crossover-kern terug: de Juke en de Qashqai, maar ook de nieuwe X-Trail zullen te bezichtigen zijn. De een al wat groter dan de andere, de een al wat minder controversieel dan de andere. Voor alle details wijzen we jullie graag door naar onze rijtestensectie.

Maar al is Nissan koning binnen de crossovers, in het C-Segment zijn de Japanners bij ons wat afwezig gebleven. Daarom lanceert Nissan nu de Pulsar, een braaf maar doordacht vormgegeven concurrent voor onder andere de Volkswagen Golf, Ford Focus en Renault Mégane. Wat Nissan wint, zal in dit segment een verlies betekenen voor de gevestigde waarden. Een 1.2-liter DIG-T benzinemotor met 115 pk of een 1.5-liter dCi met 110 pk stuwen de Pulsar voort. De CO2-uitstoot van amper 95 g/km is bij die laatste mooi meegenomen. Maar liefhebbers wees gerust, in Genève komt er ook een NISMO-variant.

Verder brengt Nissan ook elektrisch geschut mee: de Nissan Leaf werd op meer dan 100 punten verbeterd en heeft ondertussen een gemiddeld rijbereik van 199 km, de e-NV200 combineert als elektrische bestelwagen een autonomie vergelijkbaar met de Nissan LEAF met een laadruimte en gewicht die te vergelijken zijn met de huidige NV200.

Tijdens dit bedrijfsvoertuigensalon is het uitgebreide LCV-gamma van Nissan uiteraard ook alomtegenwoordig, met als sterkhouders de NV200 en NV400, de opgefriste NT400 Cabstar en de volledig nieuwe NT500 met een MTM van 3,5-7,5 ton. De Navara pikt ook graag een graantje mee en krijgt een nieuwe Optima-versie, aangedreven door de 144 pk sterke variant van de bekende 2.5 dCi-dieselmotor. Betere materialen, nieuwe kleurtjes en extra veiligheidssnufjes maken de pick-up klaar voor 2015.

Tot slot is er ook speelgoed aanwezig: de Juke Nismo RS kreeg er met 218 pk in totaal 18 paarden bij en het scherp afgestelde chassis maakt van de crossover een echte bochtenvriend. De echte bochtenkoning staat dan weer in Paleis 11, want enkel daar worden dit jaar zijn 600 pk en 652 Nm koppel toegelaten. De Nissan GT-R NISMO is gewoonweg het summum…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...