Laatste auto rolt vandaag van de band bij Ford Genk

Laatste auto rolt vandaag van de band bij Ford GenkNa het verdriet van Renault Vilvoorde en Opel Antwerpen kunnen we na vandaag Ford Genk in dat lijstje opnemen..

Deze ochtend was het zover, de allerlaatste Ford Galaxy werd in elkaar gestoken op de Genkse productiefaciliteit. Enkele jaren geleden werd er luidop nagedacht over de toekomst van de Belgische autofabriek, na vele gelobby werd de nieuwe Mondeo en S-Max/Galaxy aan ons toegewezen. Maar het mocht niet baten, enkele maanden later bereikte ons het bericht dat de Ford Fabriek van Valencia die eerdergenoemde wagens mocht bouwen. Na een overgangsperiode van bijna twee jaar is het nu écht voorbij..

Een kleine 5.000 mensen verliezen hun job direct door de sluiting, minstens evenveel werklozen komen er nog eens bij wegens het jobverlies bij de vele toeleveringsbedrijven. Dankzij diverse omschakelprogramma’s werden er heel wat mensen aan een nieuwe job geholpen, toch zal de regio de komende jaren nog stevig lijden onder dit verlies. Bij Ford Genk werden er in de voorbije 50 jaar maar liefst 14 miljoen wagens gebouwd met een Blauwe Ovaal voorop.

Ford Genk

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...