In het klein: Porsche 991 GT3 RS

Porsche 911 GT3 RS 2015
De nieuwe Porsche 911 GT3 RS duikt opnieuw op als schaalmodel, een officiële onthulling lijkt nabij.

Onlangs nog werden nagenoeg ongecamoufleerde prototypes van de nieuwe Porsche 911 GT3 RS gespot, nu duikt opnieuw een schaalmodel op. Het topmodel van de 991-range is stilaan het slechtst bewaarde geheim uit Zuffenhausen, het officiële persbericht mag dus snel naar buiten komen.

Uiterlijk valt de 991 GT3 RS op door zijn enorme achtervleugel, geventileerde wielkasten en koolstofvezel splitter. Het koetswerk werd nog ietsje uitgeklopt in de breedte, terwijl de luchtinlaten achteraan langszij de boxermotor van voldoende zuurstof voorzien. Volgens geruchten blijft de 911 GT3 RS immers turbovrij, maar de die-hard fans zullen toch genoegen moeten nemen met de PDK als transmissie. Een gimmick wordt de Pit Lane functie, waarmee de maximale snelheid gelimiteerd wordt voor stops langs het circuit.

Wanneer we deze “Java Orange” 911 GT3 RS te zien krijgen is nog niet bekend, maar vermoedelijk wordt het Autosalon van Genève het eerste grote Europese salon dat hij zal aandoen. Een onthulling met heel wat lekkere foto’s komt sowieso wel vroeger. (Via: Autogespot)

Porsche 991 GT3 RS Scale Model

Deel dit bericht:

1 reactie op "In het klein: Porsche 991 GT3 RS"

  1. PJS 27-10-2014 om 20:48

    Ziet er beestig uit.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...