Officieel: Porsche 991 Carrera GTS

Officieel: Porsche 991 Carrera GTS Daar is hij dan eindelijk, de Porsche 991 Carrera GTS in Coupé of Cabriolet uitvoering! Hij is leverbaar met zowel achterwiel- als vierwielaandrijving.

Na de reguliere Porsche 991 Carrera en Carrera S volgen normaliter vrij vlug een Turbo, Cabriolet en GT3 variant. Vervolgens starten ze in Zuffenhausen hun magische tovermachine en krijgen we een serieuze uitbreiding met extra sportieve S en RS versies, een Targa én dit jaar zelfs een verjaardagseditie. Nu achten de Duitsers de tijd rijp voor de leukste – al zeggen we het zelf – versie, de Carrera GTS! Daarmee telt deze generatie 911 maar liefst 12 familieleden, een facelift zal dus niet ver weg meer zijn!

Deze GTS positioneert zich tussen de Carrera S en GT3 en komt zowel als Coupé als Cabriolet en zowel met achterwielaandrijving als met een 4 achterop bestellen. Traditiegetrouw zijn de heupen ook iets breder, krijg je fancy 20″ velgen met centerlocks en een sportuitlaat. Het interieur is nog steeds onberispelijk afgewerkt, we bemerken voornamelijk een Alcantara en chroom festijn!

Specifieke prestatiecijfers ontbreken op dit moment al was Porsche toch zo vriendelijk om een tipje van de sluier te lichten. De 3.8-liter zescilinder blijft trouw op post en doet het met 430 pk (+ 22 in vergelijking met de 997 GTS), de transmissie zal de befaamde PDK of een handgeschakelde zevenbak op zich nemen. Hierdoor kan je in ongeveer 4,0 seconden vanuit stilstand tot 100 km/u accelereren met behulp van de launch control, alle varianten tikken zonder problemen 300 km/u aan.

Het optiebeleid van de Duitse autoconstructeurs is vandaag de dag een doorn in het oog van iedereen met een (te) klein budget, toch doe je een goede deal met de goed uitgeruste 991 GTS. Standaard krijg je het Sport Chrono Package en het PASM systeem met actieve ophanging waardoor de wagen ook nog eens 10 mm dichter bij het wegdek ligt.

De vier Porsche 911 GTS modellen zullen beschikbaar zijn in het dealernet net voor het einde van 2014, de prijs voor een reguliere 991 GTS start bij net geen €120.000.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...