Poll: Porsche Macan Turbo vs BMW M3

BMW M3 vs Porsche macan Turbo
Stel: je hebt een budget van om en bij de 80.000 euro en je wilt een praktische, doch uiterst snelle vierdeurs. Kies je voor een Porsche Macan Turbo of de nieuwe BMW M3?

Op het eerste zicht lijkt deze rechtuit-wedstrijd tussen de Porsche Macan Turbo en BMW M3 wat vergezocht. Een SUV aan de ene kant en een circuit-klare straatracer aan de andere kant. Maar er zijn ook gelijkenissen: beiden hebben een zescilinder, hebben vier deuren en kosten om en bij de 80.000 euro.

In de BMW M3 zorgt een 3.0-liter zes-in-lijn turbomotor voor 431 pk en 550 Nm koppel. De Macan Turbo daarentegen kan rekenen op een 3.6-liter V6 met hetzelfde koppel, maar wel 31 paarden minder. Natuurlijk heeft de Porsche uit stilstand ietwat voordeel met zijn vierwielaandrijving, maar de BMW sleurt uiteindelijk wel 330 kilogram minder mee.

Tot slot spelen ook de aerodynamica en de prijs in het voordeel van de BMW uit: 77.350 euro voor de M3 versus 83.066 euro en 50 cent (!) voor de Porsche Macan Turbo. Nu goed, zelfs zonder alle cijfertjes weten wij op emotie snel te kiezen, al zijn we vooral benieuwd naar jullie voorkeur! (Via: EVO)

BMW M3 of Porsche Macan Turbo?

View Results

Laden ... Laden ...

Deel dit bericht:

2 reacties op "Poll: Porsche Macan Turbo vs BMW M3"

  1. BART-PJ 28-08-2014 om 0:39

    … en toch vind ik dat jullie duo-test mank loopt/rijdt; of/en begrijp ik ’t niet ten volle…
    ttz ’n SUV contra M3, gelijke wapens ? waarom geen Cayman of zo… ?

  2. CeeSsss 03-09-2014 om 21:45

    Minder vermogen en meer gewicht, tja… Geen eerlijke strijd.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...