Officieel: Mercedes S65 AMG Coupe

Officieel: Mercedes  S65 AMG CoupéGoed nieuws voor de liefhebbers van een karaktervolle twaalfcilinder, Mercedes heeft net het sluitstuk van hun S-Klasse Coupé lijn gelanceerd onder de S65 AMG noemer.

Frequent zal het niet voorkomen, maar er zijn hier en daar ongetwijfeld mensen die liever een krachtige V12 verkiezen dan een dynamische V8. Gelukkig kan je voor beide mogelijkheden bij AMG terecht. De nieuwe Mercedes S-Klasse was al te verkrijgen in S500 (V8) en S600 (V12) en bijhorende S63/S65 uitvoeringen, de afgeleide Coupé kon je tot voor kort enkel krijgen met een achtercilinder. Met de toevoeging van de S65 AMG Coupé is dat nu gelukkig rechtgezet, al zal deze prestigieuze Gran Tourer niet voor iedereen weggelegd zijn.

De Mercedes S65 AMG Coupé is de rechtstreekse opvolger van de CL65 AMG die op pensioen werd gestuurd. Nog steeds is deze tweedeurs Benz hét toonbeeld van een unieke combinatie van luxe en sportiviteit zonder de rijbelevenis naar de achtergrond te brengen, een S-Klasse Coupé rij je dan ook zelf. De uiterlijke verschillen tussen de S63 en S65 varianten zijn eerder beperkt, al zal dat een worst wezen voor de toekomstige eigenaars. Die kunnen genieten van verregaande rijhulpsystemen zoals het Magic Body Control systeem met een adaptieve ophanging, ingewerkte LED verlichting met Swarovski diamanten en het innovatieve Curve Tilting dat de wagen laat meehellen in de bochten. Binnenin kan je ook genieten van de knapste materialen en een onberispelijke afwerking, dankzij de vele uitvoeringsvormen is er voor ieder wel wat wils.

Motorisch rekent de S65 AMG Coupé op dezelfde krachtbron als zijn broertje met vier deuren, de 6.0-liter V12 levert dus een niet te missen 630 pk en 1.000 Nm aan de achterwielen. De befaamde sprint aan het stoplicht is voorbij in 4,1 seconden, niet slecht voor een luxueuze Duitser. In Europa werd de topsnelheid naar goede gewoonte gelimiteerd op 250 km/u, een exemplaar voor de Amerikaanse markt kan doorgaan tot net onder de 300 km/u! Bij je favoriete dealer kan je al eens lobbyen voor je orderfiche in te vullen, al start de basisprijs van de Mercedes S65 AMG Coupé net onder de €250.000. In het najaar worden de eerste exemplaren alreeds geleverd!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...