Video: Smart ForTwo & ForFour zijn bijna klaar

Video: Smart ForTwo & ForFour is bijna klaarDe Smart ForTwo en ForFour komen dit najaar najaar officieel naar buiten, tot die tijd moeten we het doen met deze officiële camouflagefoto’s.

In de onderstaande video krijgen we een beperkte rondleiding van Chief Engineer Markus Riedel met 2 stevig afgeplakte Smart’s die de allerlaatste testen voltooien op een besneeuwde ondergrond nabij Zweden. Deze allerkleinste Mercedes heeft tot 70% gedeelde onderdelen met de nieuwe Renault Twingo, de speelse achterwielaandrijving is dus ook hier van de partij.

Terwijl de Smart ForTwo niet verwonderlijk slechts plaats biedt aan 2 inzittenden, zou je effectief het dubbele kunnen meenemen in een ForFour. Met een wielbasis van 3.505 mm lijkt dat een stevige uitdaging, maar na de presentatie tijdens het Autosalon van Parijs in september gaan we dat maar al te graag na voor jullie. Motorisch blijft het ook allemaal zeer beperkt qua vermogen en longinhoud, zo levert de 0.9-liter met turbo de volle 90 pk terwijl de atmosferische 1.0-liter het doet met 70 pk. Later volgt dan waarschijnlijk een Brabus Powered versie en ook terug een elektrische variant!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...