Video: Jay Leno proeft van de Porsche 918 Spyder

Video: Jay Leno proeft van de Porsche 918 SpyderDe sympathieke Jay Leno krijgt nogmaals de mogelijkheid om de (productieversie van de) Porsche 918 Spyder te testen op Amerikaans grondgebied!

Naast televisiehost en fulltime petrolhead krijgt Jay Leno meer dan eens de kans om vroegtijdig enkele supercars aan de tand te voelen. Niet enkel Amerikaanse automerken profiteren van de Jay Leno’s Garage, ook Europese toppers zoals Jaguar, Porsche en McLaren schenken hem maar al te graag de sleutels van hun sportiefste bolides. Vorig jaar kreeg Jay al de mogelijkheid om op Pebble Beach even met een 918 Spyder prototype er op uit te trekken, nu vond Porsche North America de tijd rijp om één van de eerste productie-exemplaren richting hem te sturen in het gezelschap van Daniel Eastman, de lokale 918 Client Relationship Manager.

Na een gezellige babbel omtrent de ontwikkeling, de hybride eigenschappen en de oerdegelijkheid van de Porsche 918 Spyder in het gezelschap van zijn beroemdste voorgangers is het gelukkig ook tijd voor het betere werk. Eens vlot door de wijk, een beetje spelen met de launch control en de stealth modus, allemaal met de haren in de zonnige wind.

Verantwoordelijke voor al die kracht & precisie is de 4.6-liter V8 die in staat is om 600 pk en 530 Newtommeter te genereren, daarnaast staan er nog twee elektromotoren paraat om een goede 280 pk bij te brengen wanneer dat nodig mocht zijn. De topsnelheid van 345 km/u behaalde Jay niet, de stoplichtsprint van 2,6 seconden is dan weer sneller voorbij dan je zou durven denken. Dankzij de groene long van deze Porsche scoor je ook heel vreugde bij de vrienden van Greenpeace, de 918 Spyder stoot slechts 78 g CO per kilometer uit en heeft theoretisch voldoende aan 3,3 liter benzine per 100 km!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...