Officieel: Skoda VisionC Concept

Skoda Octavia VisionC Concept Geneve 2014
De Skoda VisionC Concept is de voorbode van een aantrekkelijke vijfdeurs Skoda-coupé.

Volkswagen heeft al de CC, Skoda mag dus ook wel eens een vierdeurs vijfdeurs coupé. Een productieversie zal waarschijnlijk pas voor 2016 zijn, maar in Genève tonen de Tsjechen alvast een scherp afgelijnde gifgroene voorbode ervan. Dit zijn enkele renders van de VisionC die Skoda donderdag loste, the real deal zien we volgende week met onze eigen ogen!

Met deze gamma-aanvulling wil Skoda het gat dichten tussen de Octavia en de Superb en ondanks de afmetingen achterwege bleven in het persbericht weten we dus min of meer hoe groot de nieuwe Skoda zal worden. Hij zal naar eigen zeggen ook meer dan voldoende ruimte bieden voor vier personen én hun bagage.

Natuurlijk staat ook deze Skoda op het MQB-platform van de nieuwe Octavia en zo goed als alle andere wagens uit de VW-familie, terwijl onder de motorkap de recent gelanceerde G-TEC krachtbron werd gemonteerd. De 1.4-liter TSI levert een vermogen van 110 pk en draait naast benzine ook op aardgas, waarvan hij 3,4 kg verbruikt per kilometer. Dit komt overeen met een zeer ecologische 91 g CO2-uitstoot per kilometer.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...