Video: Alfa Romeo 4C knalt op de Goodwood Hill Climb

Video: Alfa Romeo 4C knalt op de Goodwood Hill Climb
Hoewel het Goodwood Festival of Speed pas eind juni start, werd de prachtige Alfa Romeo 4C toch al eens de fameuze Hill Climb opgestuurd!

De lokale fanclub van FortyOneSix wou in alle rust en sereniteit even genieten van de Alfa Romeo 4C en zag de kans schoon om de 55-jarige Anthony Reid de Goodwood Hill op de sturen. Deze sympathieke kerel verdiende zijn strepen – en pet ! – voornamelijk in het British Touring Car Championship, daarnaast probeerde hij het tot in de F1 te schoppen en was hij frequent te zien op Top Gear.

Desondanks het hier niet om een officiële Goodwood Hill Climb timing gaat werd er toch afgeklopt op 61,1 seconden, niet slecht als je weet dat zelfs een Chevrolet Corvette Stingray er 65 seconden over doet. Misschien kan een Alfa Romeo fabrieksrijder de tijd nog wel wat aanscherpen tegen het grote Festival of Speed weekend tussen 26 en 29/06, zelf oefenen kan nog steeds in Gran Turismo 6!

De Alfa Romeo 4C blinkt uit met zijn prachtige looks, historische verwijzingen, een lichtgewicht koetswerk en de magistrale 1750 Turbo Benzina krachtbron. Deze geblazen vierpitter stuurt 240 pk en 350 Nm richting de achterwielen dankzij een automatische TCT versnellingsbak die in staat is om na 4,5 seconden 100 km/u te bereiken. Wanneer de wijzer 258 km/u aanwijst is de pret voorbij, al zal die topsnelheid heus niet gehaald worden in Goodwood!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...