Honda Civic Type R Concept komt naar Geneve

Groenlicht Honda Civic Type R (2)
Op het Autosalon van Genève volgende maand neemt Honda een concept van de 2015 Honda Civic Type R mee.

Sinds 2010 moesten de Honda dealers zakdoekjes op de balie plaatsen en de gemoederen van teleurgestelde klanten bedaren. Door het invoeren strengere emissienormen in Europa zag Honda het niet meer zitten voor de toenmalige Civic Type R nog een nieuwe, groenere motor in elkaar te steken. Vandaar besloten ze de in Engeland geproduceerde snelle hot hatches enkel nog te verschepen buiten de Europese grenzen. Maar gelukkig voor ons bleef Honda niet bij de pakken zitten en besloten ze geen half werk te gaan doen voor de opvolger. Zo claimden ze in 2012 de snelste voorwielaangedreven wagen op de Nürburgring te gaan produceren.

Hoewel de nieuwe Type R al gespot werd in een bekend jasje besluit Honda net als Volvo ons op het Autosalon van Genève een concept voor te schotelen, een jaar voor de onthulling. Op de schets lijkt Honda met de Type R minder subtiel voor de dag te komen dan Audi dat bijvoorbeeld doet met hun S-versies. Uitgeklopte wielkasten voorzien van grote sleuven, grote velgen, een opvallende diffuser met vier dikke pijpen en een nog grotere blikvanger daarboven. In de dubbele spoiler lijken de achterlichten duivelsoren te vormen. Misschien iets voor Team Galag volgend jaar?

Voorin komt een nieuwe 2.0-liter viercilinder Earth Dreams benzinemotor die minstens 281 pk zal leveren. Hoogstwaarschijnlijk zal Honda er meer dan 305 pk uitstampen. Dit alles gaat via een handbak met zes versnellingen naar de vooras. Nog een detail, hij zal standaard met adaptieve dempers afgeleverd worden. (via: WCF)

Groenlicht Honda Civic Type R

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...