Koenigsegg One:1 komt naar Geneve

Koenigsegg One Geneve 2014
Koenigsegg bevestigt dat haar nieuwste speeltje met 1:1 power-to-weight ratio naar Genève komt.

Eind september hadden we het nog over de Koenigsegg One:1, de miraculeuze wagen die zijn naam dankt aan zijn power-to-weight ratio: 1.400 pk voor 1.400 kilogram. En ja, dat is reeds inclusief alle noodzakelijke vloeistoffen en het gewicht van een gemiddelde bestuurder.

Volgens de ingenieurs achter de ontwikkeling van de One:1 zou deze supercar hypercar ultracar maar liefst 450 km/u kunnen. Theoretisch dan wel, want de limieten verbonden aan de banden zullen dat net niet mogelijk maken. Wel zijn ze bij Koenigsegg comfortabel rond het feit dat de One:1 nieuwe records zal vestigen voor de sprint van 0-200 km/u, 0-300 km/u en zelfs 0-400 km/u. Sterker nog, ze schatten dat laatste te voltooien in amper 20 seconden. Wordt het record van de Bugatti Veyron Super Sport World Record Edtition verbroken? Wij zijn benieuwd! (Via: GTSpirit)

Koenigsegg 1-one

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...