Spyshots: Porsche 991 Carrera [GTS?]

Spyshots: Porsche 991 Carrera [GTS?]
Krijgen we binnenkort een sportieve GTS variant of toch vroege facelift voor de heroïsche Porsche 911 Carrera?

Al enkele dagen verschijnt er beeldmateriaal van een half ingepakte Porsche 991 die zich bezig houdt met het betere testwerk. Niets radicaals of agressiefs, eerder de afstelling van de wagen en finetunen van diverse instellingen. Grote vraag blijft natuurlijk, omtrent welke 911 versie spreken we hier? De kans bestaat dat de sportieve GTS variant binnenkort onthuld zal worden en daarmee het gat tussen de Carrera 4S en de Turbo wat opgevuld wordt. Met een 450 tal pk uit diezelfde 3.8-liter flat six volgt de GTS mooi de historische hiërarchie inzake het 911 gamma.

Of we lopen te vroeg van stapel en hebben hier slechts te maken met een milde facelift van het Carrera basismodel. Die zag al het levenslicht op het Autosalon van Frankfurt in 2011, drie jaar later even alles wat aanscherpen en updaten lijkt dus niet zo onaannemelijk. Zeker als je weet dat de langverwachte 991 Targa zijn opwachting nog – eerst? – zal moeten maken met terug een originele glazen dakconstructie met veiligheidsbeugel.

Op onderstaande foto’s zien we alvast een licht gewijzigde voorbumper met nieuwe LED dagrijlichten, de deurklinken werden ietwat meer geïntegreerd in het geheel en achteraan bemerken we ook subtiele aanpassingen. Porsche kiest wel vaker voor een evolutie dan een stevige (design)revolutie.

Mocht het deze 2e optie zijn dan zullen we nog enkele jaren moeten wachten op een heerlijke GTS variant, net zoals bij de 997 reeks bracht Porsche deze sportwagen pas uit aan het einde van de levensweg. Zowel op het Autosalon van Detroit in januari als dat van Genève in maart verwachten we een volwaardige wereldpremière van de stijve Duitsers uit Stuttgart, al krijgen de Amerikanen de Macan al. Onze hoop op een nakende Europese onthulling stijgt dus.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...