Video: Jaguar laat de C-X75 heel even herleven

Jaguar C-X75
Jaguar heeft de productieplannen van de C-X75 al een tijdje opgeborgen, gelukkig verzachten ze de pijn met een mooie showcasevideo.

Waarom Jaguar de plannen voor een rasechte hypercar opgeborgen heeft, blijft nog een raadsel. Zelf laten ze uitschijnen dat het economisch klimaat niet optimaal is voor een sportwagen met een prijskaartje dat naar het miljoen euro neigt, anderzijds werd de torenhoge prestatiedrang misschien wel wat te veel. McLaren heeft de P1, Bugatti werkt aan een ultieme Veyron en Ferrari zit met LaFerrari, de concurrentie zou niet van de minste geweest zijn.

Qua prestaties zat alles wél snor met de C-X75. Een kleine 1.6-liter viercilinder met turbo én supercharger die wordt bijgestaan door 2 elektromotoren, samen goed voor 850 pk én 1000 Nm koppel. En met een topsnelheid van 354 km/u komen ze ook bij de Groten der Aarde, een sprint vanuit nul naar 161 km/u is al voorbij in minder dan 6 seconden, terwijl de CO2 uitstoot beperkt blijft tot 89 g/km.

Maar de Jaguar C-X75 zal jammer genoeg nooit in productie gaan. De 5 prototypes gaan de kelder in, gelukkig is er een hele hoop technische bagage opgedaan tijdens de ontwikkeling, die zouden we in de toekomst moeten terugvinden bij de reguliere Jaguar modellen. Desondanks blijft het jammer.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...