Jaguar C-X16
Jaguar toont de C-X16 Concept in Frankfurt, de voorbode van een sportwagen die zich onder de XK zal positioneren.

De C-X16 is een compacte tweezitter die op een aluminium chassis staat met een perfect evenwichtige gewichtsverdeling: 50% op de vooras, 50% op de achteras. Het ideale recept dus voor tonnen rijplezier! Zeker als je weet dat de V6-motor maar liefst 380 pk en 450 Nm levert. Nul naar honderd duurt 4,4 seconden en de topsnelheid komt neer op 300 km/u. Van 80 km/u naar 120 km/u sprinten duurt slechts 2,1 seconden, best snel dus.

Verder beschikt de C-X16 over wat misschien wel het coolste gadget ooit is: een Push to Pass knop. Dat is een knop op het stuur, die het hybride boost systeem aanspreekt. Duw je op deze knop, dan krijg je tijdelijk 95 pk en 235 Nm extra. Dat kan door een batterij die achter de zetels zit en die remenergie opslaat. Je kan de energie dan aanwenden wanneer gewenst. Pretty cool!

De compacte roadster is 4,45 meter lang, 2 meter breed en 1,3 meter hoog. De wielbasis bedraagt 2,62 meter. De C-X16 is de kleinste Jaguar die gemaakt werd sinds 1954. De wagen wordt aan een achttraps automaat gekoppeld. De looks hebben duidelijk veel weg van de Jaguar C-X75 Concept. We zijn alvast benieuwd naar het eindresultaat. Zal de compacte sportwagen XE gaan heten? Misschien ontdekken we het al op het autosalon van Frankfurt.

Lees hier onze rijtest met de Jaguar XKR.
Lees hier onze rijtest met de Jaguar XK Cabrio.