Video: zo bouw je een Peugeot 208 T16 Pikes Peak

header pikes peak peugeot
Peugeot bouwt een monsterbolide in 45 seconden.

Althans zo lang duurt het filmpje. Zonder versnelde beelden zou je wel weken voor je scherm mogen staren. Peugeot vertrekt voor hun 208 T16 Pikes Peak van een centrale kaderstructuur en past alle stukjes er mooi in en rond. Het resultaat is een zeer indrukwekkend ‘machine’ die volledig klaar is voor de Red Bull King of Peak wedstrijd.

Hoe serieus ze het nemen? Ze schakelen wereldkampioen Sebastian Loeb in voor de eerstvolgende Pikes Peak ‘Hill Climb’ en proppen een dubbel geblazen V6 onder de kap. Het resultaat is 875 nucleaire paarden en 882 koppelmomenten, die naar alle wielen worden gestuurd en zorgen voor een ‘power-to-weight’ ratio van 1 op 1. Sprinten naar 100 km/u gaat in 1,8 seconden. Doe 3 seconden je ogen toe en je bereikt de 200 km/u, waarna je doorsuist tot 240 km/u in nog geen 7 seconden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...