Teaser: Wat brengt Koenigsegg mee naar Geneve?

Koenigsegg Geneva 2013 Teaser
Koenigsegg lost een teaser van een nieuw model of speciale editie, klaar voor Genève.

Wat Christian von Koenigsegg precies meebrengt naar het Autosalon van Genève is voorlopig nog koffiedik kijken, maar met de teaser “celebrate 0 – 100 – 10” kondigt hij toch alvast iets speciaals aan. Een mooi koolstofvezel oppervlak met twee gouden strepen, dat is echter alles wat we voorlopig te zien krijgen.

Vorig jaar toonde Koenigsegg in Genève de nieuwe Agera R en sindsdien hebben we reeds enkele speciale edities ervan zien passeren zoals de Agera R Hundra, One:1 en Agera S. De R Hundra werd echter reeds officieel onthuld om de 100ste productiewagen te vieren, dus een teaser daarvoor zou pure nonsens zijn. De One:1 bovendien is puur voor de Chinese markt, dus deze wagen brengt de charismatische man waarschijnlijk evenmin mee. De Agera S tot slot heeft volgens eerder gelekte spyshots geen koolstofvezel koetswerkpanelen.

Conclusie: Koenigsegg brengt waarschijnlijk een nog verschillende versie van de Agera mee met een extreem laag gewicht dankzij het veelvuldig gebruik van koolstofvezel. Het model zou eveneens carbon wielen kunnen krijgen zoals reeds eerder gezien op de Agera S. Wij zijn alvast benieuwd!

Koenigsegg Geneva 2013

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...