Ford Focus RS komt in 2015

Ford Focus RS 2015
Voor het eerst hebben officiële Ford-bronnen de komst van een nieuwe Focus RS bevestigd.

Er was lang twijfel rond de komst van een Focus RS en velen hadden de moed al bijna volledig opgegeven, maar nu hebben bronnen de komst bevestigd en kunnen we met spanning aftellen naar het jaar 2015. Nu de Ford Focus elke markt van de Verenigde Staten tot Azië heeft bereikt, schijnt het merk klaar te zijn om zich terug te concentreren op enkele niche modellen die het merkimago serieus kunnen opkrikken. En dat kan Ford momenteel meer dan ooit gebruiken…

Zoals we eerder al meldden, krijgt de nieuwe Focus RS vermoedelijk een 2.3-liter EcoBoost met zo’n 330 pk, tegelijk de motorisatie die zijn opwachting zou doen in de Europese Mustang. De eerdere plannen van elektromotoren op de achteras zijn naar de prullenbak verwezen wegens te duur en te complex. Verder krijgt de nieuwe RS een nieuwe generatie Revoknuckle-ophanging, een sperdifferentieel, grotere remmen en een sportiever interieur. Ook hier zal een Sound Symposer trachten het gemis van de vijfcilinder op te vangen. Tot slot zal er enkel een vijfdeurs versie beschikbaar zijn. (Via: Autocar)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Ford Focus RS komt in 2015"

  1. Carlos 04-02-2013 om 20:26

    aha een 5-deurs is altijd een topper!! Zeker op zo een wagen.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...