Ford gaat voor interieursensoren

Ford Mondeo 2013
Ford gelooft dat interieursensoren een nakende revolutie inluiden voor de automobielindustrie.

Sensoren, elke auto zit er tegenwoordig vol van. Parkeersystemen, adaptieve cruise control en bots-/ voetgangersdetectie zijn maar enkele voorbeelden. De Ford Fusion (Mondeo) beschikt er zo al over 74 stuks! Maar dit zijn allen externe sensoren, terwijl Ford gelooft dat ook sensoren in het interieur enorm belangrijk zullen worden.

Met behulp van biometrische sensoren wil Ford bijvoorbeeld het stressniveau van de bestuurder in kaart brengen alsook assistentie-technologieën optimaliseren. Camera’s en radars zullen hand in hand samenwerken. Verder experimenteert de Blauwe Ovaal ook met een technologie genaamd “advanced machine learning”, waarvan de nieuwe Fusion (Mondeo) en C-Max Energi plug-in hybrides al een voorproefje geven. Deze innovatie zorgt ervoor dat de wagen zich herinnert op welke plaatsen hij al elektrisch werd opgeladen. Wanneer hij deze locaties nadert, zou de volledig elektrische modus ingeschakeld worden. (Via: InsideLine)

Ford Mondeo Clipper 2013 03

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...