Jaguar Land Rover en Chinese Chery gaan samenwerken

Jaguar Land Rover Chery
Jaguar Land Rover – intussen al even in Indiase handen – en Chery – zo Chinees als het maar kan zijn – hebben besloten nauwer te gaan samenwerken.

Dat Jaguar op zoek was naar een Chinese partner is al langer bekend. Dat het die eindelijk ook gevonden heeft, is dan weer iets nieuws. Chery, een Chinese constructeur zal in de toekomst samen met Jaguar Land Rover een joint venture starten. Dit wil concreet zeggen dat er in China een nieuwe fabriek zal komen die zowel modellen voor Jaguar Land Rover zal produceren als nieuwe modellen van een gezamenlijk merk.

Het gezamenlijke merk zal een Chinees tintje krijgen en inspelen op noden van de Chinese bevolking. Wie dus verwacht binnenkort een derde merk in de Jaguar Land Rover showrooms te mogen verwelkomen, heeft het mis. De joint venture zal de naam Chery Jaguar Land Rover dragen. De expansie vond onder meer plaats door de dramatisch stijgende verkoop van Jaguar en Land Rover in China. De joint venture gaat gepaard met een investering van 1,7 miljard euro.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...