Autosalon Parijs 2012: Ford

Ford Mondeo Parijs 2012
Ford toont in Parijs de Fiesta facelift en de nieuwe Mondeo.

Op de stand van Ford krijgen we in Parijs de facelift van de Fiesta te zien, die onder de motorkap eindelijk ook de 1.0-liter EcoBoost meekrijgt. De Ford Fiesta krijgt een licht gewijzigd voorkomen, met als grootste verandering een trapeziumvormige grille die momenteel het gezicht van de familie vormt. De Fiesta oogt zo ook een stuk agressiever, zeker in combinatie met de scherper gevormde koplampen met LED-technologie en de gewelfde motorkap. Onderhuids wijzigde er iets meer aan de Fiesta: naast de zuinige driepitter krijgt de facelift vele nieuwigheden aan boord zoals het SYNC infotainment systeem, Active City Stop en zelfs een innovatief MyKey systeem. Hiermee kunnen per sleutel maximumsnelheid en volumeniveau ingesteld worden, ideaal voor ouders die hun kroost onder controle willen houden.

De tweede aandachtstrekker op de stand is de nieuwe Mondeo, waarvan we alle details reeds eerder vermeldden. Geen verrassingen hier, behalve het feit dat de 1.0-liter driecilinder ook hier onder de motorkap komt. De 1.0 EcoBoost moet de atmosferische 1.6-liter uit het gamma vervangen en daarmee zou de Mondeo de properste auto in zijn klasse worden, met een CO2-uitstoot onder 130 gram/km. Op technisch vlak krijgt de Mondeo een reeks vernieuwingen mee: LED koplampen, opblaasbare gordels en het SYNC infotainmentsysteem met Bluetooth en internet connectiviteit. Interessant is zeker ook de Clipper-versie, die we voor het eerst te zien krijgen en in onze contreien nog steeds enorm populair is. Voor België is de Mondeo trouwens vrij belangrijk, de wagen zal immers gebouwd worden in de fabriek te Genk.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Autosalon Parijs 2012: Ford"

  1. bteun 28-09-2012 om 11:52

    Echt zalig de nieuwe Mondeo! En mn favo is ook de Clipper

Reageer

Reactie aan het plaatsen...