Bijna klaar: Peugeot RCZ R Concept

Peugeot RCZ R Concept
Peugeot zal in Parijs naast de facelift van de RCZ ook een interessant RCZ R Concept voorstellen.

Naast de twijfelachtige facelift voor de Peugeot RCZ, zal Peugeot ook een uiterst interessant conceptmodel op basis van de RCZ voorstellen in Parijs. Het gaat om het RCZ R Concept, dat de voorbode moet worden voor een sportievere R-versie van de RCZ die volgend jaar zal worden gelanceerd. Onder de motorkap vinden we een 1.6-liter THP met 260 pk, en wordt daarmee meteen ook de krachtigste productie Peugeot ooit.

Om al dat vermogen op de weg te zetten krijgt de RCZ R een aangepast onderstel en een Torsen differentieel. Daarnaast worden zowel het interieur als het exterieur aangepast met accenten om duidelijk te maken dat het om een sportieve versie gaat. De conceptversie krijgt de kleuren van de Onyx Concept, concreet gaat het om een matzwarte lakkleur en koperen dakbogen. Die kleuren komen ook nog terug in de grille en op de velgen van de RCZ R, daarnaast werden ook de koplampen verdonkerd, voor een extra duistere blik. Meer details krijgen we op het autosalon van Parijs.

Lees hier onze rijtest met de Peugeot RCZ 1.6 THP 156 Pk.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...