Subaru WRX STI krijgt meer vermogen

Subaru WRX STI 340R
De Subaru WRX STI krijgt binnenkort optioneel een 340R pakket aangemeten.

De Britse afdeling van Subaru heeft aangekondigd de prijzen te verlagen voor de WRX STI. Vanaf nu kost de WRX STI daar minstens 26.995 Britse ponden en is de wagen te financieren met 300 pond per maand. Naast het 320R pakket met 320 pk en 450 Nm komt nu bovendien het 340R pakket, dat een extra 1.599 pond aan de rekening toevoegt. De garantie wordt logischerwijs bewaard na toevoegen van de fabriekstuning.

De WRX STI 340R heeft een vermogen van 340 pk en een koppel van 490 Nm, wat neerkomt op een toename van 40 pk en 83 Nm ten opzichte van de reguliere WRX STI. Onder de motorkap ligt nog steeds de viercilinder 2.5-liter boxermotor, maar dan met een herziene ECU mapping en een update aan het uitlaatsysteem. Dankzij de vermogensboost heeft de WRX STI 340R slechts 4,7 seconden meer nodig voor de sprint van 0-100 km/u, een halve seconde sneller! De wagen wordt uitgerust met de traditionele vierwielaandrijving, een onafhankelijke voor- en achterophanging en een Torsen achterdifferentieel. Nu enkel afwachten of het model ook naar België komt…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...