Gerucht: Geen nieuwe Focus RS


Volgens een recent bericht overweegt Ford een hete Fiesta RS ten koste van de Focus RS.

Vrijdag werden de prijzen bekendgemaakt van de nieuwe Focus ST, maar liefhebbers zitten natuurlijk ook al te wachten op de nog krachtigere Focus RS. Onlangs moesten we nog meedelen dat het project even werd stilgezet, maar slechter nieuws duidt erop dat de wagen zelfs geschrapt zou zijn. En dat ten koste van een Fiesta RS, gezien de Fiesta ook de vlaggendrager is van de blauwe ovaal in het WRC-kampioenschap.

Aan de andere kant staat natuurlijk het succes van de huidige/laatste Focus RS, die heel wat mooie verkopen neerzette. Ford kan ook dat niet over het hoofd zien. Maar gezien de enorme ontwikkelingskosten, zou slechts één model het levenslicht zien. En Ford SVT ingenieurs zouden Autocar gemeld hebben dat een Fiesta RS sneller en eenvoudiger op de markt te brengen is, grotendeels gebaseerd op de komende Fiesta ST.

De Fiesta RS zou onder de motorkap een 1.6-liter EcoBoost krijgen met een vermogen van om en bij de 220 pk. Een sprint van 0-100 km/u in iets meer dan 6 seconden moet zo mogelijk zijn. Natuurlijk is niets zeker, en ook al lijkt een Fiesta RS leuk, een Focus RS lijkt ons onmisbaar. Wij houden jullie op de hoogte.(Via: Autocar)

Lees hier onze rijtest met de Ford Focus RS (+Video)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...