Impressie: Porsche Macan

Porsche Macan Render
Hoe de Porsche Macan er precies zal gaan uitzien?

Sinds Porsche in februari de komst van de Porsche Macan heeft aangekondigd, kunnen de liefhebbers het niet laten om wild te speculeren. Hoe zal de baby-Cayenne er gaan uitzien? Wel, als we de spyshots mogen geloven zal de Macan er inderdaad uitzien als een kleine Cayenne. Om dat te illustreren hebben we een impressiefoto gevonden van de Macan, we zien een compacte crossover die niet toevallig de afmetingen van de Audi Q5 heeft. Porsche zal namelijk heel wat techniek van de compacte Audi SUV gebruiken. Frontaal zullen de verschillen met de Cayenne klein zijn, vooral achteraan en in profiel zal je kunne zien dat het om een Macan gaat.

Op motorisch vlak zal Porsche naar verluidt vier- en zescilinders voorzien. Die viercilinder wordt een turbodiesel met 2-liter slagruimte en een vermogen tussen 190 of 220 pk. Het is geleden van de 968 dat Porsche een viercilinder aanbood, om maar te zeggen dat het merk hiermee serieus bukt voor de milieulobby. Verder in het gamma komt nog een Macan Hybride, evenals snellere exemplaren waaronder een Macan S met 295 pk en een Macan Turbo die met een 3-liter V6 aan een vermogen van 370 pk komt. Wie krachtig wil dieselen kan tenslotte kiezen voor een 3-liter V6 met 250 pk. (Foto: PS-Garage)

Porsche Macan Render

Deel dit bericht:

4 reacties op "Impressie: Porsche Macan"

 1. Wolf 17-05-2012 om 14:42

  Mag ik vast reserveren voor de V6 diesel?

  • PJS 17-05-2012 om 14:58

   Ga gerust eens langs bij je dealer 😉

   • Wolf 17-05-2012 om 20:12

    Ja maar wel een uit België. Bij ons in ‘olland is tie onbetaalbaar…
     

 2. NDB 17-05-2012 om 21:35

  Kvind hem best ok eigenlijk 🙂

Reageer

Reactie aan het plaatsen...