Hyundai i30 nu ook met 1.6 CRDi 128 pk


Hyundai zal de i30 vanaf heden ook uitrusten met de 1.6 CRDi-motor met 128 pk, een motor die eerst niet naar België zou komen.

De diesel die Hyundai aan haar gamma toevoegt, is direct ook de meest krachtigste die je er zal terugvinden. We schreven eerder al dat het jammer was dat Hyundai de i30 niet met deze motor aanbood in België, bij deze is daar dus verandering in gekomen en dat kunnen we alleen maar toejuichen. De 128 pk versie van de 1.6 stoot 108 gram CO2 uit per km, zeker geen slechte prestatie voor het aantal paarden dat je in de plaats krijgt. Over het algemeen voelt het blok behoorlijk soepel aan en weet het dat te combineren met een mild verbruik.

De wagen is enkel leverbaar met een manuele zesbak en komt sowieso met het hoogste uitrustingsniveau dat de naam ‘Style’ draagt. Die versie kost minstens €25.499, maar je krijgt er wel onder meer 17″ velgen, airco, navigatie, een achteruitrijcamera en een startknop voor. Behoorlijk wat uitrusting dus!

Lees hier onze rijtest met de Hyundai i30.

Hyundai i30 test

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...