Officieel: Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe 2013
In de VS werd het doek van de nieuwe Hyundai Santa Fé getrokken. Hij is nog steeds herkenbaar als Hyundai, maar wel een stuk sportiever geworden dan zijn voorganger.

Of zo ziet hij er althans uit. Zijn zeshoekige grille en zijn afgelijnde koplampen plaatsen hem alleszins prominent in het straatbeeld. Ook aan de achterkant kreeg de Santa Fé uiterst volwassen looks, net zoals aan de zijlijn. De naam van het designthema – Storm Edge – liegt er niet om. Deze Santa Fé moet vooral stoer voor de dag komen. De koffer slikt 534 liter bagage.

Aan de binnenkant is de Santa Fé duidelijk ontworpen door Hyundai. Het designthema dat we in ongeveer elke andere Hyundai terugvinden, zien we ook hier in de Santa Fé, al zijn de gebruikte materialen op het eerste zicht iets kwalitatiever. Een degelijk interieur alleszins, zoveel is zeker!

Onder de motorkap zal er een waaier aan benzine- en dieselmotoren beschikbaar zijn. Het 2.0 liter grote dieselexemplaar levert 150 pk, de 2.2 liter grote diesel voorziet 50 paarden extra. De 2.4 GDI benzinemotor levert 193 pk, maar is misschien iets minder interessant voor de Belgische markt.

Helemaal standaard heeft de Santa Fé voorwielaandrijving, voor een schappelijke meerprijs krijg je uiteraard vierwielaandrijving. Ongeveer hetzelfde geldt voor de versnellingsbak: standaard krijgt de Santa Fé een manueel exemplaar, maar wie wat bijbetaalt krijgt een automaat van Hyundai. Naar goede gewoonte valt een Hyundai relatief gunstig compleet uit te rusten.

Lees hier onze rijtest met de Hyundai Santa Fé.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Officieel: Hyundai Santa Fé"

  1. Wolf 05-04-2012 om 22:26

    Ja,JA,JAAAAAA. Zet maar voor de deur. 2.2 200 pk Dieseltje met automaat aub.

  2. PJS 06-04-2012 om 0:50

    Mja, oogt iets ruiger en misschien ook iets Amerikaanser.. Maar dat is misschien wel geen slecht idee. Hopelijk rijdt hij nog iets beter dan voorheen.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...