Officieel: Ford Tourneo Custom

Ford Tourneo Custom
De Ford Tourneo Custom is het conceptstadium reeds voorbij en komt later dit jaar nog op de markt.

Een busje als concept omvormen tot productierijp model is bij Ford duidelijk een stuk makkelijker dan een kleine hot hatch lanceren. Hoewel de Tourneo Custom nog maar net werd voorgesteld in Genève als concept, kondigt Ford nu reeds de productieversie aan van de Transit-opvolger. In april zal de bestelwagen tentoon staan op de Birmingham Commercial Vehicle Show, gevolgd door een Europese lancering later dit jaar.

Voor ons ziet een bestelwagen er best stoer, hoekig en laag uit, maar volgens Ford kan een vleugje Kinetic Design nooit kwaad. Ford’s bestelwagen ziet er dus voortaan dus een stuk vloeiender uit, maar de hoog geplaatste lichten en grille zorgen (helaas) ook voor een eerder hoog en wankel dan breed uitzicht. Hij is beschikbaar met korte als lange wielbasis, respectievelijk goed voor een totale voertuiglengte van 4,97 meter en 5,34 meter. Plaats is er in overvloed voor 8 tot 9 personen en al hun bagage.

Binnenin ging de bestelwagen er een stuk op vooruit met vooral meer hoogwaardige materialen en een moderner dashboard-design. Ook de veiligheidsfeatures werden up-to-date gebracht en synchronisatie met muziekspelers of een mobiele telefoon gaat probleemloos met het SYNC-systeem. Onder de motorkap ligt een verbeterde versie van de 2.2-liter TDCi die 100 pk, 125 pk of 155 pk levert. De wagen wordt geleverd met een manuele zesbak en een standaard start/stop-systeem, het verbruik blijft beperkt tot gemiddeld 6,9 liter/100 km. Misschien tot slot ook niet onbelangrijk: de CO2-uitstoot bedraagt 182 g/km.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...