Porsche Boxster S doet de Nurburgring in 7:58

Porsche Boxster S 2012
Op een persvoorstelling heeft Porsche de ringtijd van de nieuwe Boxster S bekendgemaakt.

De nieuwe Porsche Boxster S werd onthuld op het autosalon van Genève, niet veel later konden de eerste journalisten reeds met het model aan de slag op een persevenement. Op dat evenement werd bekendgemaakt dat de nieuwe Boxster S een rondje Nürburgring kan klaren in 7 minuten en 58 seconden, 12 seconden sneller dan zijn voorganger! Daarmee is de Boxster S sneller dan een Chevrolet Corvette en Cadillac CTS-V, maar wel nog steeds 18 seconden trager dan de Porsche 911 (991).

De Boxster S beschikt over een 3.4-liter zescilinder met 315 pk en 360 Nm koppel, goed voor een 0 naar 100 km/u sprint in 5,1 seconden en een topsnelheid van 279 km/u. Het moge duidelijk zijn dat de Boxster S het vooral goed doet lijkt te doen in bochten, een onderdeel dat onontbeerlijk is op de Nürburgring. Het model zou daarnaast uitgerust geweest zijn met Porsche Torque Vectoring (PTQ) en het Sport Chrono Pack, opties die het weggedrag op een positieve manier beïnvloeden. (Via: WCF, Twitter)

Porsche Boxster S Nurburgring Tijd

Deel dit bericht:

1 reactie op "Porsche Boxster S doet de Nurburgring in 7:58"

  1. Wolf 18-03-2012 om 20:05

    10 seconden langzamers (8.08) en de helft goedkoper de renault RS.
    Iets om over na te denken, toch………

Reageer

Reactie aan het plaatsen...