Ford zet Focus RS ‘On Hold’

Ford Focus RS 2012
In een recent interview liet een Ford verantwoordelijke verstaan dat de Focus RS wat langer op zich zal laten wachten.

Liefhebbers van de Focus RS zullen wat langer op hun honger moeten blijven zitten. De ontwikkeling van de volgende generatie werd namelijk uitgesteld ten voordele van een reeks andere modellen die het merk ontwikkelt, waaronder de Kuga en de Focus Electric. Ford wil dus duidelijke prioriteiten stellen en zal daarom de komst van de nieuwe Focus RS op de lange baan schuiven.

Niet dat de nieuwe Focus RS even begeerlijk wordt als zijn voorganger, de nieuwe generatie zou namelijk niet langer over een magistrale vijfcilinder beschikken, maar voortaan met een 2.3-liter viercilinder onder de motorkap rondtoeren. Het blok zou wel goed zijn voor 320 pk, 15 pk meer dan zijn voorganger. Het vermogen zal nog steeds naar de voorwielen worden gestuurd via een slipdifferentieel, om koppelstuur te beperken beschikt ook de nieuwe Focus RS over een Revoknuckle ophanging.

Ford Focus RS

Deel dit bericht:

1 reactie op "Ford zet Focus RS ‘On Hold’"

  1. TDB 15-03-2012 om 0:28

    Jammer! Maar ik hoop op een niet mishandelde tweedehands met vijfcilinder!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...