Officieel: Hyundai i30 Wagon

Hyundai i30 Wagon 2012
Hyundai zal in Genève een nieuwe telg van de i30-familie voorstellen: de i30 Wagon.

Hyundai heeft alle details vrijgegeven van de i30 Wagon die binnen een kleine twee weken in Genève onthuld zal worden, de tweede telg van de nieuwe i30-familie moet de slagkracht van Hyundai in het C-segment vergroten met een grotere laadcapaciteit. Zo nam de totale koetswerklengte toe tot 4,48 meter, 18,5 centimeter meer dan de vijfdeursvariant die we onlangs in Sevilla testreden. Met deze cijfers werpt de i30 Wagon zich op tot ruimste break in het Europese C-segment, met standaard 528 liter bagageruimte. Wie de achterbank neerklapt kan van nog meer ruimte genieten, in totaal kan je dan 1.642 liter meezeulen.

Net als de vijfdeurs werd de i30 Wagon speciaal voor de Europese markt ontworpen en ontwikkeld in het Europese R&D-centrum in het Duitse Rüsselsheim. Het design van de Wagon sluit uiteraard mooi aan bij dat van de vijfdeurs, ook bij deze ruimtelijke i30 werd de Fluidic Sculpture-vormtaal gebruikt. Vooraan herkennen we de kenmerkende zeshoekige radiatorrooster en de juweelachtige koplampen, vanaf de B-stijl pakt de Wagon echter uit met een ander ontwerp. De daklijn loopt verder door naar achteren en vormt zo een dynamische boog over de passagiers- en bagageruimte, zo lijkt de auto ook in stilstand te bewegen. Helemaal zoals de Fluidic Sculpture-filosofie het voorziet.

Onder de motorkap zal de i30 Wagon net als de vijfdeurs aangeboden worden met benzine- en dieselmotoren die tussen de 90 en 135 pk produceren. Het ecologische Blue Drive-pakket zou daarbij standaard worden meegeleverd in de Belux, goed voor ecologische prestaties op het hoogste niveau. Ook de voor Hyundai kenmerkende standaard 5 jaar garantie blijft trouw op post.

Lees hier onze rijtest met de vijfdeurs Hyundai i30.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...