Gerucht: Ford Focus 1.0-liter EcoBoost 180 pk


Met twee turbo’s zou de 1.0-liter driecilinder van Ford maar liefst 180 pk leveren.

De verkopen van de nieuwe Focus 1.0-liter EcoBoost zijn nog maar net van start gegaan en de geruchten over een extra pikante versie komen al aanzetten. Momenteel levert de driecilinder 100 pk of 125 pk, maar met twee turbo’s zou de op een A4-blad passende krachtbron tot 180 pk kunnen leveren. Dat zijn de woorden van Gunnar Herrmann van Ford aan het Britse Autocar.

Een prototype van de wagen zou reeds rondrijden met een elektrische supercharger die de rol op zich neemt van de kleinere turbo. Deze wordt sequentieel gevolgd door een grotere turbo afkomstig uit de 1.6-liter EcoBoost. Bovendien zouden tegen 2015 alle 1.6-liter EcoBoosts wereldwijd vervangen worden door de 1.0-liter. Herrmann geeft toe dat er wel wat weerstand kan zijn van de klanten. Eens ze er echter mee rijden, zullen ze de 1.6-liter volgens hem al snel vergeten. Wie tot slot 180 pk niet genoeg vindt, kan natuurlijk steeds terecht bij de Focus ST of een toekomstige RS. (Via:Autocar)

Ford Focus 1.0-liter EcoBoost

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...