Ford toont Easy Acces deuren voor B-Max

Ford B-Max Easy Access door
Binnenkort lanceert Ford de nieuwe B-Max die over innovatieve achterdeuren zal beschikken. We krijgen nu beelden van het productierijpe exemplaar.

Het meest opvallende aan het nieuwe deurmechanisme is het gebrek aan een B-stijl. Die is geïntegreerd in de deuren en hindert dus niet bij het instappen. De deuropening komt hierbij neer op anderhalve meter. Ford richt haar pijlen direct naar de Opel Meriva. Die beschikt over suicide doors (achterdeuren die omgekeerd openzwaaien), waardoor de instap achteraan gemakkelijker is, maar met een opening van amper 70 cm kunnen ze niet tippen aan de dubbel zo grote deuropening van Ford.

De voornaamste kritiek die we op het nieuwe systeem zouden kunnen hebben is het feit dat de koets minder stevig wordt door de B-stijl in de deuren te integreren. Ford countert direct door te zeggen dat ze staal gebruiken dan vijf maal sterker is dan gewoon staal. Het wordt niet alleen in het koetswerk gebruikt, maar ook in de deurstructuur. En dat naar verluidt allemaal zonder het gewicht te verhogen…

Ford B-Max Easy Access door

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...