Spyshots: Ford Fiesta ST

Ford Fiesta ST
De Ford Fiesta ST werd opnieuw gespot, ditmaal in de sneeuw.

Wanneer brengt Ford eindelijk de Fiesta ST op de markt, dat is de grote vraag die enthousiastelingen al enige tijd bezighoudt. In Frankfurt toonde Ford reeds een conceptversie, maar sindsdien hebben we helaas niets meer gehoord van de hete Fiesta. Wel werd hij reeds meermaals gespot met camouflage, alsook nu in winterse omstandigheden bij onze buren. We krijgen ook voor het eerst een idee van het interieur, hoewel er nog een en ander gewijzigd zal worden.

Onder de motorkap van de Fiesta ST komt bijna zeker een 1.6-liter EcoBoost met een vermogen van 180 pk, waarmee hij 30 pk meer neerzet dan zijn laatste voorganger met 2.0-liter atmosferisch blok. Toch moeten we ons stilaan afvragen welke concurrenten de Fiesta viseert. Een Polo GTI haalt evenveel vermogen uit een kleiner blok, de volgende Clio RS zou zelfs tot 220 pk kunnen leveren. Misschien was Ford beter een jaar of twee vroeger gekomen met deze ST? In Genève komen ze maar beter met de finale productieversie. (Via:Autoevolution)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...