Porsche 550 Spyder in de koelkast

Porsche 550 Spyder
Volgens de laatste geruchten komt er geen nieuwe instapmodel bij Porsche.

In oktober gingen nog mooie praatjes de ronde over een Porsche 550 Spyder, een nieuw instapmodel in het Porsche gamma. Helaas werden deze plannen ondertussen in de koelkast gestopt, gezien het model vraagt om een nieuwe generatie klanten en die is er volgens Matthias Müller niet. De uitspraak reflecteert de woorden van Jonathan Browning over de Volkswagen Bluesport Concept. De Porsche 550 Spyder zou immers gebouwd worden op basis van dit concept.

Het hoofd van Volkswagen in de Verenigde Staten zegt dat de focus ligt bij de kernproducten uit het gamma. Volkswagen wil in de Verenigde Staten immers 800.000 wagens verkopen tegen 2018 en de Bluesport gaat niet hand in hand met deze strategie. Hoewel de technische studies reeds voltooid zijn, krijgt de roadster dus geen groen licht voor de productie. De verkoopafdeling ziet geen leefbaar productievolume voor het niche-product.

Porsche is echter niet de enige die de Bluesport als donor wilde gebruiken voor een nieuwe roadster, ook Audi was dat van plan. Het is aldus mogelijk dat Audi en Porsche hun krachten bundelen om samen een dergelijke wagen verder te ontwikkelen, waarschijnlijk is het echter niet. Bovendien zou het nog minstens vijf jaar duren tegen we dat model op de markt zien verschijnen. Een Porsche voor de massa is met andere woorden nog niet voor meteen. (Via:Autocar)

Porsche 550 Spyder

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...