Porsche 550 Spyder Render header
De geruchten rond de komst van een 550 Spyder gaan al langer de ronde, een nieuwe impressiefoto geeft ons een beeld van wat komen kan.

Porsche wil tegen 2014 een nieuw instapmodel binnen het Porsche gamma lanceren, en wil dat doen onder de naam 550, verwijzend naar het gelijknamig model uit de jaren ’50. Volgens de meest recente bronnen zal de 550 gebruik maken van het platform dat ook gebruikt zal worden voor de Volkswagen BlueSport en Audi R4, met middenmotor opstelling. De 550 zal daarnaast niet alleen als Spyder verkocht worden, maar ook als Coupé op de markt gebracht worden.

Onder de motorkap zullen we een viercilinder terugvinden, over de exacte specificaties wordt echter nog druk gespeculeerd. Volgens het Britse CAR magazine zou het merk kiezen voor een 1.9 liter turbo met 210 pk en 291 Nm koppel, maar eerdere geruchten spreken over 1.6 viercilinder boxermotor met om en bij de 200 pk. Meest belangrijk punt wordt vermoedelijk nog de prijs, deze zou slechts €39.000 bedragen, wat zo’n €8.000 minder is dan het prijskaartje van de huidige Boxster. Een Porsche voor de massa lijkt dus niet veraf. (Impressie: CarraraDesign)

Porsche 550 Spyder Render