Officieel: Subaru XV

Subaru XV
Subaru lanceert met de Subaru XV een nieuwe compacte crossover. In tegenstelling tot wat we gewend zijn, ziet dit model er wel uit zoals zijn concept.

Het model werd inmiddels door Euro NCAP getest en krijgt maar liefst vijf sterren inzake veiligheid, een mooie score. Aan de buitenkant is de wagen duidelijk herkenbaar een Subaru, maar onderscheidt hij zich toch lichtjes van de rest van het gamma door een moderne en speelse look. Dankzij zijn hexagonale grille en zijn stoere koplampen, oogt de wagen ook redelijk sportief. Speciale lichtmetalen velgen maken het geheel af.

Onderhuids kennen we Subaru van onder meer de boxermotor en de symmetrische vierwielaandrijving. Beide stokpaardjes van het merk zijn dan ook terug te vinden op de Subaru XV. De boxermotor is inmiddels aan zijn derde generatie toe en is beschikbaar als 1.6 liter groot exemplaar of 2.0 liter groot exemplaar als het gaat over benzine. Dieselaars kunnen terecht bij een 2.0 liter grote boxermotor. Optioneel wordt de wagen gekoppeld aan een CVT-automaat. Uiteraard werden deze motoren ontwikkeld met zuinigheid in het achterhoofd. De instap benzinemotor levert 115 pk, de 2.0 liter benzine levert 150 pk. De dieselmotor moet het met zijn 147 pk met amper iets minder stellen.

Aan de binnenkant wilden de designers van dit model dan weer kwaliteit troef maken. Dankzij de materialen die in het interieur werden gebruikt, moet de wagen goed aanvoelen voor inzittenden. Dankzij een multimediasysteem met een 4,3″ groot aanraakscherm, wordt de bestuurder niet alleen voorzien van de nodige informatie over zijn rijgedrag en rijbereik, maar kan hij ook muziek afspelen. De nieuwe Subaru XV is dus, kort samengevat, moderner dan ooit.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Officieel: Subaru XV"

  1. ixke 09-01-2012 om 21:26

    Duidelijk herkenbaar een Subaru ?
    Als ik die eerste foto zie (driekwart vooraanzicht) denk ik heel spontaan aan … een Ford FOCUS …

  2. MRM 09-01-2012 om 21:34

    Niet onbegrijpelijk. 
    Maar de hexagonale grille en de koplampen vind ik best Subaru Legacy-achtig. 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...