Officieel: Ford EcoSport

Ford EcoSport SUV Fiesta 2012
Ford zal morgen in New Delhi officieel de EcoSport voorstellen, vandaag stuurt het echter reeds alle details.

De Ford EcoSport is een SUV die zijn basis deelt met de Ford Fiesta en is een mooi voorbeeld van de nieuwe wereldstrategie van Ford om telkens ‘één Ford’ voor alle markten te bouwen. De EcoSport zal dus niet alleen op de Aziatische markt, maar ook op de Europese markt verkocht worden. De EcoSport wordt één van de eerste Ford’s om gebruik te maken van de nieuwe 1-liter driecilinder Turbomotor, die onder de naam EcoBoost verkocht zal worden. Het blok zorgt voor 120 pk en 170 Nm koppel, maar is tegelijk erg zuinig.

De vijfdeurs EcoSport krijgt een een aantrekkelijke styling mee, met herkenbaar enkele invloeden van de Ford Kuga, waaronder het model zich zal positioneren. We zien wel dat een trapezium-vormige grille de voorkant domineert, terwijl de voorste lichten een stuk slanker zijn dan bij de Fiesta, het merk heeft duidelijk ook wat inspiratie bij de Ford Evos Concept gehaald. Verder vallen de brede wielkasten en de koetswerkbeschermingen op, die moeten samen met het reservewiel op de achterkant de off-road intenties duidelijk maken. Het dak krijgt op zijn beurt chromen dakrails. Na de première in New Delhi morgen, hopen we jullie nog meer details te kunnen geven. Het model zal eerst in Indië op de markt worden gebracht, later volgt Europa.

Deel dit bericht:

3 reacties op "Officieel: Ford EcoSport"

 1. TDB 04-01-2012 om 18:28

  Wel een ERG grote grille…alsof je nog opgeslokt kan worden

 2. ixke 04-01-2012 om 22:18

  hopelijk rijdt ie beter dan de huidige ecosportJES die hier al jaren in Brazilië verkocht worden … vorige week eentje in handen gehad, bwaaah … goedkoop afgewerkt en een toch nogal luidrichtige motor
  ja inderdaad een opgeblazen Fiesta en het is eraan te voelen …
  tropische groet
  IX
  http://bahia.basix.cc

 3. kristofl 04-01-2012 om 22:35

  Ik vind hem wel iets hebben, de grill is inderdaad wel heel opvallend. Misschien in ’t zilver of zwart dat alles er wat neutraler uitziet.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...