Een EcoBoost-slee voor de Kerstman

Ford Evos slee EcoBoost
Ford helpt de Kerstman een handje en bouwt hem een slee gebaseerd op de Evos Concept.

Je ooit afgevraagd hoeveel CO2 de herten van de Kerstman uitstoten? Wij niet, maar Ford wel. De wortelvretende rendieren stoten zo’n 214.670 ton koolstofdioxide per jaar uit, 267 miljoen huizen moeten immers hun cadeautjes ontvangen. Niet zo goed voor de ijskap op de Noordpool, daarom besliste Ford de man en het milieu een handje te helpen.

Op basis van de Evos Concept, voorgesteld in Frankfurt, ontwikkelden de ingenieurs van Ford een slee met onder de motorkap een 1.0-liter EcoBoost. De CO2-uitstoot van de Kerstman bij zijn 200.237.360 km lange wereldtocht wordt zo met 191.843 ton gereduceerd, een vermogen van 125 pk aan de andere hand kan enige rendieren vervangen. Verder beschikt de slee over Active City Stop, GPS, portierbeschermers en dodehoekwaarschuwing. De Kerstman mag dan wel het verkeer op de grond vermijden, we willen hem niet zien crashen met een Boeing 747.

Terwijl de slee voor het wijde publiek debuteert op het autosalon van Detroit in januari, denkt Ford reeds over een geëvolueerde versie van de slee. Een elektrische slee doet misschien wel volgend jaar zijn opwachting, iedereen geen witte maar een groene kerst bezorgend. Voor wie nog niet goed wakker is, allemaal een grote grap natuurlijk, maar Ford’s originele manier om iedereen een zalige kerst toe te wensen (en ondertussen wat reclame te maken voor de laatste nieuwigheden).

Ford Evos Slee

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...