Gerucht: Hete versie van Hyundai i30 op komst?

Hyundai i30 Hot Hatch
Volgens geruchten zou Hyundai plannen hebben om een hot hatch versie van de i30 te bouwen.

De hete versie van de Hyundai i30 zal gebaseerd zijn op het nieuwe driedeurs model, dat vanaf eind 2012 bij de dealers zal staan. De plannen voor een hot hatch werden bevestigd door Allan Rushforth, Europese baas bij Hyundai. Volgens hem zal het sportieve model in Europa ontwikkeld worden en een stuk sportiever ogen dan de vijfdeurs hatch.

Onder de motorkap komt vermoedelijk een 1.6 turboblok, aangezien zusterbedrijf Kia reeds heeft aangekondigd een sportieve versie van de Cee’d te bouwen met deze motor. Het blok zou voor 200 pk zorgen, waardoor een sprint van 0 naar 100 km/u in iets meer dan 7,5 seconden mogelijk is. Het motorblok zou later ook gebruikt worden in de Hyundai Veloster, aangezien die volgens velen aan vermogen ontbreekt.

Hyundai i30

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...