Gespot: Aston Martin V12 Vantage

Gespot AM Vantage V12
Een V12 installeren waar er normaal slechts een V8 ligt, zoiets kan enkel Aston Martin bedenken.

Dit prachtige grijze exemplaar van de V12 Vantage is gespot tijdens een tankbeurt in de buurt Zwitserland. Met een benzinetank van 77 liter en gezien huidige benzineprijzen betaalt deze eigenaar een slordige 120 euro voor een tankbeurt mocht hij wat moeite doen te zoeken naar goedkope benzine. Maar als je €172.000 (Belgische prijs) neerlegt voor een krachtige V12 met 530 pk dan zal je de benzinekosten ook wel kunnen dragen.

De Aston Martin V12 Vantage was oorspronkelijk gewoon een concept, het evolueerde namelijk uit een hersenspinsel van een ingenieur  om hun V12 blok in de V8 Vantage te kunnen lepelen. Het gerucht ging zijn eigen leven leiden, en de top van Aston Martin gaf groen licht voor de bouw van een conceptmodel. Deze Vantage RS werd eind 2007 voorgesteld op de opening van het befaamde Aston Martin Design Center aan 500 VIPs en die zagen het model maar al te graag komen. In 2008 doken de eerste spyshots al op en in Genève 2009 zagen we het model schitteren op de Britse stand.

Om het grote motorblok – afkomstig uit de Vanquish – toch degelijk te kunnen koelen werd de motorkap uit carbon gemaakt, en werden er uit noodzaak extra verluchtingsgaten toegevoegd. Omwille van de exclusiviteit en de technische complexiteit worden er maar een beperkt aantal V12 Vantages gebouwd, minimum 300 en maximum 500. Het publiek voor een rasechte GT met een V12 is altijd al schaarser te vinden, vandaar dat Aston Martin met de Carbon Black editie het model maar al te graag nogmaals in de spotlichten zet.

Er waren reeds plannen om hetzelfde concept ook toe te passen voor de V12 Vantage Roadster, maar daaromtrent is er al een tijdje geen nieuws meer. Op het Autosalon van Genève zullen we begin volgend jaar zien of Aston Martin toch nog graten ziet in een Roadster met een gigantische krachtbron, wij hopen alvast van wel!

Gespot – Aston Martin V12 Vantage

Aston Martin V12 Vantage gespot

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...