Nieuwe Ford Mondeo wordt radicaal anders

Ford Mondeo 2012
De nieuwe Ford Mondeo komt eraan en volgens AutoExpress was de Evos Concept in Frankfurt daar een voorbode van.

De Ford Mondeo gaat alweer een tijdje mee, vervanging is ondertussen meer dan welkom. Volgens AutoExpress zou die vervanging niet lang meer op zich laten wachten. De Britten verwachten de nieuwe Mondeo reeds op het autosalon van Genève begin 2012. Gebaseerd op de door hen bemachtigde informatie en laatste spyshots stelden ze alvast twee foto’s samen. De gelijkenissen met de Ford Evos Concept, die midden deze maand in Frankfurt stond, zijn treffend.

Wat meteen opvalt is de grote, trapeziumvormige grille en de zeer fijne koplampen. De Mondeo ziet er stoerder uit dan ooit, een wereld van verschil met het vrij saaie design van de huidige generatie. Net als de Evos Concept zou de nieuwe Mondeo een 2.0-liter benzinemotor krijgen, gecombineerd met elektromotoren. De verbrandingsmotor doet enkel dienst als range extender. Deze aandrijflijn zou echter niet beschikbaar zijn vanaf de lancering, meer conventionele EcoBoost- en TDCi-motoren zullen dat wel zijn. Gezien het sportieve uiterlijk misschien ook een terugkeer van een Mondeo ST? Wij zijn benieuwd.(Via:AutoExpress)

Ford Mondeo 2012

Deel dit bericht:

2 reacties op "Nieuwe Ford Mondeo wordt radicaal anders"

 1. ixke 29-09-2011 om 12:25

  waaaauuuuuuuuuuuuw !!!!!!!
  een mini Aston van Ford ?
  lang geleden dat ik nog zoiets moois zag in die categorie !
  groet uit de tropen
  http://bahia.basix.cc

 2. bteun 01-10-2011 om 18:32

  Laten we hopen dat dit de opvolger wordt!!
   

Reageer

Reactie aan het plaatsen...