Eerste foto’s: nieuwe Porsche 911 (991)

Porsche 911 (991)
Porsche zal de nieuwe Porsche 911 voorstellen op het autosalon van Frankfurt, wij hebben de eerste foto’s al!

Vaak wordt er over de design-afdeling van Porsche gezegd dat ze extreem lui is, maar een nieuwe versie van een levend icoon maken blijft een heuse opgave. Je moet ervoor zorgen dat het nieuwe model er nog steeds herkenbaar uitziet, maar tegelijkertijd voldoende onderscheid behoudt met het vorige model. En ook nu weer lijkt de design-afdeling van Porsche daar best in geslaagd.

Bij een eerste oogopslag zien we namelijk direct dat het om een Porsche 911 gaat. En da’s belangrijk. Wanneer we verder kijken, merken we dan weer enkele veranderingen op. Het eerste grote verschil dat direct opvalt, zijn ongetwijfeld de achterlichten, die nooit voorheen zo strak in ’t pak zaten. Aan de voorkant zien we LED-lampjes en hier en daar merken we dat de luchtinlaten veranderd werden, kwestie van de aerodynamische kwaliteiten van de 911 te optimaliseren. Ook de koplampen ondergingen een lichte wijziging.

De grootste wijzigingen zijn zoals gewoonlijk onderhuids en dus moeilijk te zien. De wagen is zo’n 3 cm langer dan zijn voorganger en standaard beschikt de nieuwe 911 over een manuele zevenbak (!). Optioneel is er nog steeds een PDK-bak, een versnellingsbak met dubbele koppeling, beschikbaar. De motor is zoals steeds weer een zescilinder boxermotor, de vermogens van de nieuwe 911 liggen ongetwijfeld in lijn met die van het huidige gamma. De instapmotor krijgt dus minstens 350 pk, maar er komen hoe dan ook nog krachtiger motorisaties op de markt. En bovendien verwachten we ook weer een heel gamma aan special editions. We hebben dus behoorlijk wat om naar uit te kijken! (via AB)

Deel dit bericht:

2 reacties op "Eerste foto’s: nieuwe Porsche 911 (991)"

  1. TDB 18-08-2011 om 8:30

    Uit sommige hoeken toch even wennen!

  2. JC1978 18-08-2011 om 9:36

    die 3cm langer lijkt op die foto’s wel 20cm langer (valt lang schuin uit, beetje zoals A7 achterkant). Neemt niet weg dat deze op de oprit mag :):)

Reageer

Reactie aan het plaatsen...