Officieel: Porsche keert terug naar de LMP1-klasse

Porsche 917 Kurzheck Coupé
Porsche komt in 2014 terug naar Le Mans met een LMP1 prototype.

Hoewel Porsche nog steeds aanwezig was in de GT-klasse tijdens de 24-uren van Le Mans, is het enige tijd geleden dat er een Porsche LMP1-prototype meereed. De recentste algemene Le Mans overwinning van Porsche dateert van 1998, toen een Porsche 911 GT1 als eerste over de finish kwam. Porsche is met 16 algemene overwinningen heer en meester in Le Mans en wil daar duidelijk nog enkele overwinningen aan toevoegen.

In de Verenigde Staten heeft Porsche recentelijk nog successen geboekt in de LMP2-klasse van de American Le Mans Series met een RS Spyder prototype, waarbij directe injectie en een hoogtoerig motorblok zonder nadelige effecten hand in hand gaan. Harmut Kirsten, hoofd bij Porsche Motorsport, kijkt ook al volop uit naar de nieuwe uitdaging in de LMP1-klasse. Aangezien de reglementen voor de 24-uren race in Le Mans elk jaar wijzigen, zullen meerde conceptuele alternatieven bekeken moeten worden. De integratie van een hybride technologie behoort eveneens tot de mogelijkheden. Hoe dan ook, uitdagers van Audi en Peugeot zijn steeds welkom!

Porsche RS Spyder

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...