Krijgt Maserati een Twin-Turbo Pentastar V6?

Maserati GranTurismo MC Stradale
Volgens Inside Line zou Maserati het overwegen om binnenkort een 3-liter TwinTurbo Pentastar V6 van Chrysler te gebruiken.

Ondanks het feit dat velen fan zijn van de van Ferrari afkomstige 4.7-liter V8 onder de motorkap van Maserati’s, blijkt dat ze bij Maserati zelf graag afwillen van dit nogal dorstige motorblok. Volgens Inside Line zou het Italiaanse automerk in de nabije toekomst een Twin-Turbo V6 Pentastar van Chrysler willen gebruiken die de dorstige achtcilinders zal moeten vervangen. Als dat maar goed komt?

Als we even naar de motorplanning van Fiat/Chrysler kijken zou die 3-liter V6 beschikbaar zijn in twee vermogensversies, de versie met 1 turbo krijgt 370 pk, de performance versie met twee turbo’s krijgt 420 pk. Beide zullen uitgerust worden met Fiat’s MultiAir techniek, waarmee de kleppentiming erg precies geregeld kan worden en het verbruik een stuk lager ligt. De motoren zouden dus zowel Amerikaanse als Italiaanse techniek huisvesten, maar een V6 kan toch nooit zo goed klinken als een V8?

Motoren Chrysler

Deel dit bericht:

1 reactie op "Krijgt Maserati een Twin-Turbo Pentastar V6?"

  1. TDB 11-06-2011 om 9:41

    Dat filmpje blijft pure porno!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...