Spyshots: Ford Focus & Fiesta ST

Focus ST 2012
Zowel de Focus ST als de Fiesta ST werden gespot met minimale camouflage.

We berichtten eerder deze maand reeds dat de ontwikkeling van de Focus ST volledig op schema zit, nieuw opgedoken foto’s bevestigen dat ook. De snelle hatchback werd gespot rond de Nürburgring met amper camouflage. Helaas oogt de bijna-finale versie nogal braafjes, zeker vergeleken met het Focus ST Concept dat voorgesteld werd in Parijs. Of zou Ford nog wat achterhouden? Wat onder de motorkap ligt is wel reeds enige tijd geweten: een 2.0-liter EcoBoost met een vermogen van 250 pk.

Ook het kleinere broertje, de Fiesta ST, werd onlangs meermaals op de gevoelige plaat vastgelegd. De witte driedeurs droeg eveneens weinig camouflage, maar bij de zwarte vijfdeurs werd de bumper nog wat vermomd. Waarom is niet meteen duidelijk. Onder de motorkap ligt een 1.6-liter EcoBoost met een vermogen van 182 pk, gelinkt aan een manuele zesbak. Het debuut van de Fiesta ST wordt verwacht op het autosalon van Frankfurt. (Via: Autocar, WCF)

Deel dit bericht:

3 reacties op "Spyshots: Ford Focus & Fiesta ST"

 1. fantaflesdopke 27-05-2011 om 10:55

  Deze ‘bijna-af’ wagens met ST-badge zijn gewoon testmules, dus standaard Focus en Fiesta met aangepast onderstel en motorisatie … vandaar dat ze er nogal ‘braafjes’ uitzien en totaal niet lijken op onder meer de concept van de Focus ST!

  Wat wel vreemd is: van de Fiesta ST heeft men totaal geen officieel concept voorgesteld bij Ford, en toch zou die nog eerder in de showroom moeten staan dan de Focus ST.

  Vermoedelijk omdat de Fiesta ST pas zal verschijnen samen met de facelift halverwege de levenscyclus van dit model (eind 2011-begin 2012).

 2. PJS 27-05-2011 om 13:37

  @fantaflesdopke; Dat kan inderdaad de verklaring zijn. Deze “testmules” hebben vermoedelijk enkel de techniek van de ST aan boord zonder de visuele opsmuk.. Hopelijk worden de ST-versies in ieder geval een stuk sportiever qua styling.

 3. fantaflesdopke 27-05-2011 om 13:45

  Trouwens, bij de zwarte Fiesta ST ‘testmule’ gaat het om een exemplaar voor de Amerikaanse markt, en dat is meteen de reden waarom de voorbumper verschilt en ook afgeplakt is. Zoek maar eens foto’s van een gewone Fiesta voor de US! De andere koplampen verraden dit ook …

Reageer

Reactie aan het plaatsen...